Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Ondernemen in Diemen

Diemen is booming! van zzp’er tot multinational, iedereen wil en kan ondernemen in Diemen

De gemeente biedt een aantrekkelijke combinatie van wonen, werken en voorzieningen (groot groengebied, sportverenigingen, zwembaden en winkelcentra). 

Iedereen wil en kan ondernemen in Diemen. Wat ondernemers in Diemen zo aantrekt is het goede vestiging- en ondernemersklimaat en een bijzonder goede bereikbaarheid: OV, snelwegen en Schiphol. Diemen grenst direct aan Amsterdam en maakt deel uit van de Metropool regio Amsterdam, een gebied met meer dan 2,5 miljoen inwoners, luchthavens, zeehavens en meer dan 300.000 bedrijfsvestigingen.

Daartegenover koestert Diemen haar dorpse karakter en de kleinschaligheid. Centraal staat het stimuleren van ontmoeting van gemeente, bedrijven en ondernemers onderling. Door de korte lijnen kan er snel gereageerd worden op signalen van het bedrijfsleven.

Bereikbaarheid

Diemen heeft twee NS stations (Diemen Centrum en Diemen Zuid) en is door de centrale ligging een aantrekkelijke locatie voor bedrijven. Vanuit de zuidoost flank van Amsterdam heeft Diemen een goede ontsluiting direct aan de A10, A1, A2 en A9 en is aangesloten op het bus-, tram- en metronetwerk van Amsterdam. Met tram 19 is er een directe bovengrondse verbinding dwars door het centrum van Amsterdam naar station Amsterdam Sloterdijk. Metrolijn 53 bied een directe verbinding met Amsterdam Centraal.

Meest bezocht